Top 25 popular gk question and answer

In this article we are sharing a popular top 25 gk questions which are listed below –

Top 25 popular gk question

1. Where is the bhurj Khalifa

A. Kuwait

B. Azerbaijan

C. Dubai

D. None of these

Answer. C

2. which is the smallest ocean in the world

A. Aractic ocean

B. Atlantic ocean

C. Indian ocean

D. None of these

Answer. A

3. Who is the first woman to climb mount Everest without oxygen

A. Catalina rose

B. Veronica castro

C. Lydia Bradey

D. None of these

Answer. C

4. How manyyears qre there in a decade

A. 10

B. 15

C. 20

D. 30

Answer. A

5. Which is the largest internal organ in human body

A. Kidney

B. Liver

C. Heart

D. Lungs

Answer. B

6. Which animal have 3 heart

A. Octopus

B. Squid

C. Both a & b

D. None of these

Answer. C

7. How many desert in India

A. 3

B. 4

C. 5

D. 6

Answer. A

8. Where is the monument of Machu Picchu located

A. Brazil

B. Colambia

C. Peru

D. Germany

Answer. C

9. Bora Bora located in which country

A. New Zealand

B. India

C. Indonesia

D. France

Answer. D

10. Which is the national vegetable of India

A. Pumpkin

B. Carrot

C. Cabbage

D. None of these

Answer. A

11. What is the currency of Kazakhstan

A. Dollar

B. Rupee

C. Tenge

D. None of these

Answer. C

12. Where is the Headquarters of Asian development bank

A. Nepal

B. Philippines

C. Itlay

D. United states

Answer. B

13. What is the capital city of new Jersey

A. Arizona

B. Florida

C. Trenton

D. Boston

Answer. C

14. Which country has one party system

A. China

B. India

C. United kingdom

D. Pakistan

Answer. A

15. World largest cricket stadium is located in

A. Japan

B. England

C. South Africa

D. India

Answer. D

16. How many side does a triangle

A. 3

B. 4

C. 5

D. 6

Answer. A

17. Capital of south Korea is

A. Ankara

B. Seoul

C. Busan

D. None of these

Answer. B

18. Fifa Associated with which sports

A. Cricket

B. Hockey

C. Football

D. Badminton

Answer. C

19. Recently which popular footballer died

A. Diego Maradona

B. Liam Scott

C. Brad nick

D. None of these

Answer. A

20. Which of the following countries do need visa for India

A. Nepal

B. Indonesia

C. Bhutan

D. All

Answer. D

21. Which is the most affected country through covid 19

A. China

B. United states

C. India

D. United kingdom

Answer. B

22. How many union territories in India 2020

A. 8

B. 7

C. 6

D. 5

Answer. A

23. Christiano ronaldo is Associated with which game

A. Basketball

B. Baseball

C. Hockey

D. Football

Answer. D

24. Which is the smartest country in the world

A. Singapore

B. China

C. Hong Kong

D. All

Answer. D

25. Which country has the highest literacy rate

A. England

B. Andorra

C. Sri Lanka

D. Canada

Answer. B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *