Sbi po mains banking questions and answers

In this we are sharing a sbi banking questions for your sbi po mains examination . Read this article for more.

SBI po mains banking awareness

1. where is the Headquarters of state bank of India

A. Mumbai

B. New Delhi

C. Kolkata

D. Hyderabad

Answer. A

2. Who is the current chairman of state bank of India

A. Rajiv gupta

B. Rajnish kumar

C. Vijay rai

D. None of these

Answer. B

3. In which year sbi was nationalised

A. 1949

B. 1952

C. 1955

D. 1960

Answer. C

4. How many branches of sbi in foreign

A. 180

B. 190

C. 206

D. 400

Answer. B

5. Currently how many public sectors banks in India

A. 12

B. 10

C. 8

D. 5

Answer. A

6. BFS stands for

A. Board of foreign services

B. Board for financial supervision

C. Board of financial systems

D. None of these

Answer. B

7. Recently Which bank launched banking services on whatsapp

A. Punjab national bank

B. State bank of India

C. Bank of baroda

D. None of these

Answer. C

8. CSR stands for

A. Corporate social responsibility

B. Corporate social rates

C. Corporate social reforms

D. None of these

Answer. A

9. Who is the chairman of irda

A. Vikas singh

B. Rupa mehta

C. Subhash Chandra khuntia

D. None of these

Answer. C

10. BIS stands for

A. Bearu of Indian settlements

B. Bank for Indian standards

C. Bank for Indian settlements

D. Bank for international settlements

Answer. D

11. Credit card is an essential component of

A. Internet commerce

B. Electronic commerce

C. Both a & b

D. None of these

Answer. C

12. NPCI stands for

A. National payment company of India

B. National payment corporation of India

C. National payment commission of India

D. None of these

Answer. B

13. What is the Tagline for state bank of India

A. The nation banks on us

B. Pure banking Nothing else

C. With you all the way

D. All of the above

Answer. D

14. Which bank largest in india

A. SBI

B. PNB

C. BOB

D. IDBI

Answer. A

15. Banking regulation act was passed in which year

A. 1946

B. 1949

C. 1950

D. 1954

Answer. B

16. President of world bank is nominated by which country

A. United states

B. China

C. India

D. Japan

Answer. A

17. Who is the current president of world bank

A. Jim yong kim

B. Robert Zoellick

C. David Malpass

D. None of these

Answer. C

18. CBS Stands for

A. Common banking solution

B. Central banking services

C. Core banking solution

D. None of these

Answer. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *