Chess gk questions

Interesting gk questions and answers about chess

Chess is very interesting and strategic based game if you want to more information about chess then this article helpful for you . Here in this post I am providing a top quiz questions about chess and these all questions based on multiple choice questions ( mcq ) –

Chess gk questions

1. How many players are there in chess

A. 2

B. 3

C. 4

D. 6

Answer. A

2. How many total boxes are there in chessboard

A. 32

B. 64

C. 88

D. 92

Answer. B

3. Who won 2019 world chess championship

A. Magnus carlsen

B. Boris gelfand

C. Teimour Radjabov

D. None of these

Answer. C

4. How many chess pieces are there in chessboard

A. 12

B. 14

C. 16

D. 18

Answer. C

5. How many times viswanathan anand won world chess championship

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

Answer. D

6. Viswanathan anand played for which country

A. India

B. Sri Lanka

C. Canada

D. France

Answer. A

7. Where is the Headquarters of ” FIDE ”

A. Itlay

B. France

C. United kingdom

D. Switzerland

Answer. D

Fide stands for – Federation internationale des Echecs ( international chess federation )

8. Who is the current world chess champion

A. Ding Liren

B. Levon Aronian

C. Magnus carlsen

D. None of these

Answer. C

9. Which of the following player played for United states

A. Fabiano Caruana

B. Wesley so

C. Anish Giri

D. Both a & b

Answer. D

10. How many black boxes are there in chessboard

A. 32

B. 44

C. 64

D. 22

Answer.  A


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *